Nieuwsberichten

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de gemeente, kunt u hier de meest recente nieuwsberichten lezen.


 • Gemeenteberichten | 28 april 2021

  woensdag, 28 april 2021

   
  AUTOPUZZELTOCHT D.V. ZATERDAG 22 MEI
  T.B.V. DE JBGG ACTIE ‘ZORG VOOR MORGEN’
   
  Beste gemeenteleden,
   
  D.V. zaterdag 22 mei willen we als jeugdvereniging een autopuzzeltocht organiseren voor
  alle gemeenteleden. Voor jong en oud is er iets leuks te doen en zijn er heerlijke dingen te koop! We starten in tijdsblokken vanaf 10.00 uur - 12.00 uur, zodat we het aantal auto’s per stoppunt kunnen beperken en op deze manier ‘coronaproof’ een stoppauze in kunnen lassen.
   
  De autopuzzeltocht duurt ongeveer 2,5 uur, maar dit hangt uiteraard af van de tijd die u bij een stoppunt neemt. Er zijn in totaal 5 stoppunten, waarop u de volgende dingen kunt doen/kopen:
   
  - Spelletjes voor de kinderen (van 3 tot 12 jaar), voornamelijk vanuit de auto
  - Verkoop van snoep en ijs
  - Verkoop van koffie/thee/fris en iets lekkers
  - Verkoop van pioenrozen
  - Ophalen van de bestelde producten (Z.O.Z.)
  -Verkoop van friet en snacks
   
  De kosten van de autopuzzeltocht zijn €10,- per gezin. Dit is exclusief een spelletjeskaart van €2,- per kind.
   
  U kunt zich vóór zaterdag 15 mei opgeven voor de autopuzzeltocht door te mailen of te bellen/appen naar Coralien Kriekaart, mobiel nr: 0639325690/email: pieterkriek@hotmail.com
   
  Vermeldt hierbij of en voor hoeveel kinderen u een spelletjeskaart wilt kopen.
   
  Wanneer u zich opgegeven heeft, ontvangt u een betaalverzoek en hoort u voor donderdag 20 mei in welk tijdsvak u bent ingedeeld. U ontvangt in diezelfde week ook een tasje met de autopuzzeltocht en iets lekkers voor onderweg.
   
  Tot ziens op zaterdag 22 mei!
   
   
   
   
   
  BESTELLIJST ACTIEPRODUCTEN ‘ZORG VOOR MORGEN’
  AF TE HALEN TIJDENS DE AUTOPUZZELTOCHT OP D.V. ZATERDAG 22 MEI (Z.O.Z.)
   
  GEBAK
  Aantal.... Appeltaart   Prijs: €8,50
  Aantal.... Monchoutaart   Prijs: €8,50
  Aantal.... Kwarktaart   Prijs: €8,50
  Aantal.... Kruidcake   Prijs: €3,75
  Aantal.... Cupcakes per 4   Prijs: €2,50
  Aantal.... Appelkaneelcake   Prijs: €4,75
  Aantal..... Cake   Prijs: €3,75
   
  ZALM VAN DE RIDDER
  Aantal.... Stukjes van ong. 250 gram   Prijs: € 6,90
   
  PIOENROZEN zijn niet op bestelling te koop, maar worden tijdens de autopuzzeltocht op één van de stoppunten verkocht!
   
  Geef uw bestelling vóór zaterdag 15 mei door aan Coralien Kriekaart, Korenbloemlaan 64, Arnemuiden, mobiel nr: 0639325690/email: pieterkriek@hotmail.com
   
  Wanneer u niet in de gelegenheid bent om mee te doen aan de autopuzzeltocht, maar wel graag iets wilt bestellen, geef dit dan aan bij het doorgeven van uw bestelling. U hoort dan t.z.t. waar u uw bestelling op kunt halen.
   
  Betaling mag contant bij het ophalen van de producten, of wanneer u dit wenst, via een betaalverzoek.
   
  Hartelijke groet,
  De -14 JV  10-04-2021
   
  Geliefde gemeente,

  We hopen D.V. aanstaande dinsdag 13 april onze ledenvergadering te houden voor het beroepen van een predikant. Ook is er verkiezing voor een ouderling en een diaken. Als u vragen heeft over het jaarverslag 2020 kunt u deze vooraf stellen bij de wijkouderling of de scriba.

  We kunnen niet tegelijk met alle mansleden samenkomen in een vergadering. Daarom wordt de vergadering om 19.30 uur online geopend met Bijbellezen en gebed en een korte meditatie.

  U kunt op dezelfde manier als op zondag meeluisteren. Na de opening is er gelegenheid voor de mansleden om naar de kerk te komen en daar hun stem uit te brengen. Dat is van 19.50 uur tot 20.50 uur. Daarna worden de stemmen geteld en wordt om negen uur, ook weer online, de uitslag van de stemming bekend gemaakt en wordt de vergadering afgesloten met dankgebed.

  Net zoals bij de vorige ledenvergadering is er een verdeling van de gemeente gemaakt met een tijdsindeling wanneer u verwacht wordt. De verdeling is dezelfde verdeling van de wijken zoals dat in de gemeentegids staat aangegeven. Hieronder de verdeling met de aangegeven tijd wanneer u verwacht wordt.

  Wijk 3, Magistraatwijk (z.o van de Statenlaan en Reyershove  van 19.50 tot 19.57
  Wijk 4, Magistraatwijk (n.w. van de Statenlaan) , Erasmuswijk en Veldzigt van 19.57 tot 20.03
  Wijk 5, Groot-Abeele, Oost-Souburg en Ritthem van 20.03 tot 20.09
  Wijk 6, Nieuw- en St. Joosland van 20.09 tot 20.15
  Wijk 7, Arnemuiden (Tuindorp, Oude dorp en even nrs. Nieuwlandseweg en Schuttershof van 20.15 tot 20.22
  Wijk 8, Arnemuiden (Brakenburg, Hazenburg, Lage Landen en Kleverskerke) van 20.22 tot 20.29
  Wijk 9, Arnemuiden (Poldertje en oneven nrs. Nieuwlandseweg en Schuttershof) van 20.29 tot 20.36
  Wijk 1, Mortiere van 20.36 tot 20.43
  Wijk 2, Dauwendaele van 20.43 tot 20.50
   
  Om het stemmen zo verspreid mogelijk te laten verlopen vragen wij u om deze verdeling en tijdsindeling aan te houden. Denkt u eraan om een eigen pen mee te nemen?

  Op deze manier kan heel de gemeente de opening en de sluiting van de vergadering beluisteren. We hopen dat ook heel de gemeente meebidt voor het beroep dat zal worden uitgebracht en de broeders die gekozen zullen worden. Dat de Heere onzer gedachtig wil zijn en dat de ambten vervuld mogen worden.

  De kerkenraad

  10-04-2021
  Zendingswerk in Ecuador

  Al vanaf 1995 is de ZGG werkzaam in Ecuador om het evangelie te verkondigen. Sinds die tijd is er al veel werk verzet en op verschillende plaatsen zijn gemeenten, of probeert men tot gemeentevorming te komen. Zendingswerk wordt gedaan in Quayaquil, Portoviejo, Machala en Quevedo.
  Omdat Cristian Dekker en zijn gezin uitgezonden zijn naar Ecuador, willen we de opbrengst van de bloemenactie bestemmen voor evangelisatiewerk in Ecuador om de opbouw te ondersteunen.
  Op de zendingsposten zijn ook zondagsscholen en jeugdverenigingen. Eens per jaar wordt een tweedaagse conferentie voor de leiders van de zondagsschool en de jeugdvereniging georganiseerd.
  Het gaat om bovenplaatselijke ontmoeting en toerusting voor de leiders uit de vier gemeenten. Daarnaast worden er cursussen gegeven aan de leiders van het kinder- en jeugdwerk. Als zendingscommissie willen we hiervoor een bedrag van € 200 ophalen.
  Dit is een gedeelte van het totale bedrag dat nodig is. Ook kleinere bedragen vormen samen het geheel dat nodig is. Helpt u mee, om dit mooie werk mogelijk te maken?

  Wij zorgen, dat u planten in de tuin kunt zetten!! 

  klik hieronder voor de pdf flyer met bestelformulier:

  https://gergemmiddelburgzuid.nl/stream/bestellijst.pdf

  31-03-2021
  Gemeente,


  Gisterenavond hebben we als coronacommissie digitaal vergaderd en zo de situatie besproken over de besmettingen in de gemeente. Er zijn nog grote zorgen hierover. Met de komende dagen proberen we de gemeenteleden op een verantwoorde en veilige manier de diensten te laten bezoeken. Hiervoor zijn voor de komende diensten van Goede Vrijdag en Pasen de volgende zaken van belang:

  Door de coronacommissie is besloten:
   
  • We blijven op een beperkt aantal gemeenteleden die de kerkdiensten mogen bezoeken
  • De inschrijvingen voor de diensten op DV Goede Vrijdag en Pasen staan open.
  • De belijdenisdienst op tweede paasdag is alleen voor de genodigden en familie van de belijdeniscatechisanten. 
  • Bent u, of is iemand uit uw gezin in quarantaine, dan verzoeken wij u de dienst niet te bezoeken
  • Bent u, of is iemand uit uw gezin in afwachting van een testuitslag, dan verzoeken wij u de dienst niet te bezoeken
  • Bent u, of is iemand uit uw gezin in quarantaine en is er niet getest, dan verzoeken wij u de dienst niet te bezoeken

  Als het gehele gezin volgens de GGD richtlijnen uit quarantaine mag, kunt u zich inschrijven voor de dienst. Als er in de diensten van Goede Vrijdag en Pasen nog ruimte is voor gemeenteleden, dan worden deze leden benaderd en uitgenodigd door de koster uit de groep H-Ma.
   
  Zou u willen bellen, of een bericht willen sturen naar de koster als u (of uw gezinsleden) in quarantaine bent ? (In verband een eventuele uitnodiging bij vrijgekomen plaatsen. Dit kan op nummer: 06-82300540)
   
  De aanmeldingen voor de diensten van DV zondag 11-04 zullen plaats kunnen vinden vanaf Woensdag 07-04, de coronacommissie van onze gemeente hoopt de avond ervoor de situatie op dat moment te beoordelen.

  De afgelopen zondag is alles in goede orde verlopen, ook ervaren we instemming met het gevoerde beleid vanuit de gemeente. Dank aan de gemeente hiervoor, en we hopen en bidden dat de Heere voor ons allen - juist ook in deze week voor Goede Vrijdag en Pasen - Zijn zegen aan de diensten wil verbinden.

  De coronacommissie

   

  27-03-2021
  Gemeente,


  Gisterenavond hebben we als coronacommissie de situatie besproken over de besmettingen in de gemeente en ook op de Petrus Immensschool. De besmettingen lopen hard op. Gisteren heeft de directeur van de Petrus Immensschool ons op de hoogte gebracht dat de gehele school gesloten is tot na Pasen. 

  Door de coronacommissie is besloten voor komende diensten op 28-03:

  - We gaan naar een beperkt aantal gemeenteleden die de kerkdienst mogen bezoeken
  - Gezinnen waarvan kinderen op de Petrus Immensschool zitten, of gezinnen waarbij contact is geweest met kinderen van de Petrus Immensschool worden gevraagd uit voorzorg thuis te blijven
  - Gezinnen waarvan kinderen op de Petrus Immensschool zitten en die zich al hadden aangemeld voor de komende kerkdienst, worden gevraagd uit voorzorg thuis te blijven
  - De aanmeldingen voor de diensten van DV volgende week zullen plaats kunnen vinden vanaf woensdag 31-03, de coronacommissie van onze gemeente hoopt de avond ervoor de situatie op dat moment te beoordelen.


  We nemen deze beslissing met pijn in het hart, en beseffen dat dit voor de gemeente een verdere inperking is van het bezoeken van de kerkdiensten. We hopen op het vertrouwen van u als gemeente, en wees ervan overtuigd dat we deze beslissing als commissie zorgvuldig genomen hebben.

  De coronacommissie
   
  Beste gemeente,
   
  Morgen (20 maart) hopen we de uitzending te houden van het voorjaarsconcert wat wij als gemeente gezamenlijk hebben uitgevoerd en opgenomen. De uitzending zal beginnen om 19.30 uur. De uitzending is te bekijken via de bekende knop waar ook de zondagse diensten in beeld worden uitgezonden of via deze link: https://gergemmiddelburgzuid.nl/stream/index.html.
   
  Zoals u weet is de collecte deze avond voor de actie van de jeugdbond 'Zorg voor Morgen'. Uw bijdrage kunt u geven via deze link of middels onderstaande QR-code.  
   
  Hartelijke groet,
  Namens de leidinggevenden van de JV's
   
      
   
   


  8 maart 2021
   

  Bestel tulpen voor de JBGG actie 'Zorg voor Morgen'!
   
  Bestel nu tulpen:
  1 bos van 10 tulpen € 4
  2 bossen voor € 7,50
  3 bossen voor € 10
   
  Keuze uit rood, rood/geel of paars
   
  Bestel voor 16 maart via elizeverheij@outlook.com of 06-13483944
   
  Ophalen op zaterdag 20 maart in Arnemuiden, Nieuwland of Middelburg. Als ophalen lastig is, zal in overleg bezorgen ook mogelijk zijn.
   
  We willen u vragen om contant te betalen.
   
  Tegelijk willen wij de andere acties nog onder de aandacht brengen:
  - Bestelling van een borrelplank, bakpakket of een verrassingspakket
  - Voorjaarsconcert op zaterdag 20 maart om 19,30 uur
  - Autowasdag op zaterdag 27 maart. Meer informatie hierover volgt nog.
  - Autopuzzeltocht en actiedag op zaterdag 22 mei. Meer informatie hierover volgt nog.
   
  Voor alle data geldt D.V.
   
  Hartelijke groet,
  Namens de leidinggevenden van de JV's
   
          
   
   


  28 februari 2021
   
  Geliefde gemeente,

  Het is al weer geruime tijd dat we met weinig mensen in de kerk kunnen zijn. Als we op zondag al die lege banken zien dan doet dat pijn. Zeker in het besef dat velen thuis moeten blijven. Gelukkig kan daar wel meegeluisterd en meegekeken worden. Het thuis meeluisteren valt voor de gezinnen niet mee. Dat horen we regelmatig vanuit de gemeente dat het niet meevalt om de aandacht bij de preek te houden.

  We hebben hierover nagedacht en in dezelfde lijn zoals de maatregelen in ons land ook weer wat versoepeld worden, willen we het aantal uitbreiden wat zondags naar de kerk kan. De aantallen die voor de komende zondag kunnen inschrijven zijn al meer dan de zondagen ervoor. We hopen over enkele weken onze jaarlijkse biddag te houden. Er zijn dan 3 diensten en we willen de hele gemeente op die dag de gelegenheid geven om 1 keer naar de kerk te kunnen. De zondagen daarna zal de verdeling zo zijn dat u 1 keer per 2 zondagen naar de kerk kunt. Dit alles onder het voorbehoud van de ontwikkelingen van het aantal besmettingen, we zullen daarbij ook kijken hoe dat regionaal is en in de gezinnen in de gemeente.

  Voor velen is deze tijd moeilijk en vol zorg zeker ook voor onze jongeren. Daarom bekijken we of er voor de jongeren en de gezinnen een mogelijkheid is om een keer extra naar de kerk te kunnen. Als die ruimte er is worden de gezinnen daarvoor uitgenodigd. Voor de jongere kinderen t/m 12 jaar  is er een mogelijkheid dat zij met iemand anders een keer meegaan zodat zij ook een keer extra naar de kerk kunnen gaan. Wellicht dat u hiervoor iets kunt afspreken met anderen binnen de gemeente.

  Als we weer met meer mensen in de kerk mogen komen blijft het belangrijk om de maatregelen goed in acht te blijven nemen. Houdt afstand tot elkaar ook bij het naar binnen gaan en naar buiten gaan. Als u naar de kerk gaat wacht dan niet tot de laatste tien minuten maar probeer dat meer te spreiden. Het gevaar van de besmettingen is echt nog niet weg. Daarom is het belangrijk hierin onze verantwoordelijkheid te nemen dat ons samenzijn in de kerk geen bron van besmetting zal zijn.

  Gemeente, dat we in deze omstandigheden elkaar zouden mogen ontmoeten aan Gods genadetroon of de Heere de gemeente wil bewaren voor besmettingen maar bovenal of de Heere wil wonen en werken met Zijn Geest in onze harten en in de harten van onze kinderen en jongeren. Dat de Heere ons als gemeente wil bewaren bij Zijn Woord waardoor de Heere bekering werkt in de harten van zondaren. Ook als we thuis meeluisteren wordt het Woord nog verkondigd en ook daar zal de Heere éénmaal op terugkomen. Dat we zo als gemeente rondom dat Woord verbonden mogen zijn en blijven.

  De kerkenraad
   


  Beste gemeente,

  Vorig jaar zijn wij als jongerencommissie gestart, maar door de Covid-19 heeft het een hele tijd geduurd voor dat we van start konden gaan. Inmiddels is het onderzoek afgerond, wat Jaco Pons van de JBGG gehouden heeft in onze gemeente, en hebben we het advies ontvangen.
  Nu zijn er jammer genoeg een aantal aanbevelingen niet mogelijk om uit te voeren, vanwege de verschillende maatregelen die nu gelden. Gelukkig zijn verschillende aanbevelingen nu wel op te volgen. We zijn als commissie dan ook aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor nu, maar ook voor de langere termijn. 

  Als er verder suggesties, vragen of opmerkingen zijn, dan horen wij dat graag via jongerencommissiezuid@gmail.com.

  We hopen en bidden dat dit tot zegen mag zijn voor jong én oud!

  Hartelijke groet,
  De jongerencommissie

   

  20 februari 2021

  Verras jezelf of een ander...
   
  Wilt u iemand verrassen met een pakket met heerlijke Zeeuwse producten? Wilt u de JBGG-actie Zorg voor jongeren en tegelijkertijd lokale ondernemers steunen? Dan kunt u kiezen uit 3 verrassingspakketten om te bestellen: 
   
  1. Verwenpakket (met o.a. iets lekkers om te eten, te drinken, iets om te lezen enz.) 
  2. Bakpakket (met o.a. heerlijke bakmixen vers gemalen in de molen)
  3. Borrelplank (met o.a. kaas, nootjes enz.)
   
  Deze 3 pakketten zijn te bestellen voor 15 euro per stuk en worden bij u thuis bezorgd. 
   
  Bestellen kunt u doorgeven via het e-mailadres min12jvmiddelburgzuid@gmail.com.
   
  We hopen op veel bestellingen! 
  Hartelijke groeten, leiding min12jv
   

  16 februari 2021
   
   
  Beste gemeente,
   
  Op D.V. donderdag 18 februari is er een online gezinsavond van de Jeugdavond. Kijken jullie mee?

  Op deze avond die georganiseerd wordt door Jeugdbond, is er voor iedereen in het gezin iets te beleven, te winnen en te luisteren! Het thema van deze avond is: ‘Zorg voor morgen!’, in het kader van de Jeugdwerkactie van dit jaar. Er zal een spel worden gedaan met iedereen die meekijkt, de prijswinnaars van de kleurwedstrijd uit Daniël worden bekend gemaakt, er is mooie muziek en nog veel meer. De avond begint om 19.30 uur.

  U kunt meekijken via www.zorgvoormorgen.nu/gezinsavond
   
  Hartelijke groet, de leidingen van de JV's
   

  12 februari 2021
   
  Aan de ouders en iedereen die mee kleurt,
   
  Zoals u misschien wel gezien heeft is er weer een label op de kleurplaat voor bij de dienst gezet. 
  In de eerste lockdown zijn er veel kleurplaten bezorgd bij verschillende gemeenteleden. Hier horen we nog steeds positieve reactie op!
  Het is een klein en mooi middel om te laten merken dat we elkaar niet vergeten.  Daarom is er nu weer een label op de kleurplaten geplaatst. 
  Al heeft u mogelijk de kleurplaten zonder label ook gewoon bezorgd. Bedankt daarvoor namens de ontvangers!
   
  Misschien heeft u al gemeenteleden (of anderen) in gedachten, die blij gemaakt zou kunnen worden met de kleurplaat.
  Bezorgen is dus op eigen initiatief. Er zijn geen 'bezorgers' aangesteld. 
  We bedanken u alvast voor uw inzet!
   
  Een goede, gezegende zondag toegewenst. 
   
  Hartelijke groet, de jongerencommissie
   

  30 januari 2021

  Geliefde gemeente,
   
  In het bericht van vorige week hebben we aangegeven dat we zouden nadenken over de vorm om online catechisatie te gaan geven. Afgelopen maandag is ouderling Terlouw gestart met een online les voor de groep catechisanten 18 jaar en ouder. Het is de bedoeling om voor deze groep de online les d.m.v. een streaming te blijven doen. De aanmelding hiervoor kan met de groene knop Catechisatie op de website.
   
  Voor de jongere groepen (12 t/m 17 jaar) willen we de lessen via TEAMS doen. We hopen dat er op deze manier met de catechisanten persoonlijk contact kan zijn en er is interactie mogelijk wat heel waardevol is.  De jongeren kunnen zich via de groene knop Catechisatie op de website aanmelden. Daarna dient de keuze gemaakt te worden van de leeftijdsgroep. Met de link die bij de leeftijdsgroep hoort kun je je aanmelden. Je dient dan je naam in te vullen. In principe is je voornaam voldoende. Als jouw voornaam in de groep meerdere keren voorkomt dan graag ook je achternaam erbij vermelden.
   
  Hieronder de verdeling van de groepen met de ouderling. Alle lessen zijn op maandag.
  Tijd                     Leeftijd              Ouderling
  16.30                 12 jr.                  J. Koppejan
  19.00                 13 jr.                  J. Koppejan
  19.00                 14 jr.                  L. Janse
  19.45                 15 jr.                  G.A. Terlouw
  19.45                 16 jr.                  L. Janse
  20.30                 17 jr.                  L. Janse
  20.30                 18+                     G.A. Terlouw
   
  De catecheten zien er naar uit om de catechisanten op deze manier te mogen ontmoeten en dat er op die manier weer contact is. Het contact hebben met elkaar is belangrijk maar dat is niet de enige reden dat we op deze manier met de catechisatie beginnen. Het belangrijkste is om onderwijs van onze geloofsleer vanuit de Catechismus aan onze jongeren te geven. Dit is altijd al belangrijk geweest maar dat is het zeker in deze tijd waar zoveel verwarring, spanning, teleurstelling en angst is. De Catechismus wordt niet voor niets het troostboek genoemd. Dan is ons uitzien of het onderwijs vanuit de Catechismus voor onze jongeren tot troost mag zijn.
   
  We hopen dat we al onze jongeren op deze manier op maandag mogen ontmoeten. Dan hebben ook de ouders hierin een taak om er op toe te zien dat de kinderen de lessen volgen maar ook uw gebed is onmisbaar of de Heere dit werk wil zegenen.
   
  De kerkenraad

  22 januari 2021
  Geliefde gemeente,

  We willen u berichten over enkele zaken in de gemeente gelet op de voortduur van de beperkende maatregelen om samen te komen of fysiek contact met elkaar te hebben. Toen half december vorig jaar de lockdown afgekondigd werd zijn de kerkelijke activiteiten zoals catechisaties, jeugdverenigingen en kinderkoor stopgezet. Ook is de geplande ledenvergadering toen niet doorgegaan. Gelet op de ontwikkeling dat de lockdown verlengd is en dat de maatregelen nog aangescherpt zijn met de avondklok heeft de kerkenraad nagedacht om enkele activiteiten toch weer op te starten op een alternatieve manier.

  We willen komende week beginnen met de catechisaties online te gaan doen. Het is een zoektocht op welke manier daar invulling aan te geven. We hopen te beginnen met de groep van 18 jaar en ouder. Deze jongeren worden uitgenodigd om de catechisatielessen online te volgen middels de website van onze gemeente. Dat kan op dezelfde manier zoals we op zondag meekijken. Dat zal zijn op maandagavond om 20.00 uur. Als we met de catechisaties voor de jongeren van 12 t/m 17 jaar beginnen wordt u uiteraard daarover geïnformeerd. We doen hierbij ook een oproep aan de ouders om er op toe te zien dat de jongeren ook de catechisatie volgen. We weten dat er veel op de gezinnen afkomt en wensen daarin u ook van harte sterkte en Gods ondersteuning toe.

  Ook met de belijdeniscatechisanten willen we weer verder gaan. Ook dat zal op een online manier plaatsvinden. Ouderling Terlouw neemt persoonlijk contact op met de belijdeniscatechisanten om dit met hen af te stemmen.

  Omdat de ledenvergadering niet is doorgegaan ligt het beroepingswerk stil en zijn er ook geen verkiezingen geweest van ambtsdragers. Opdat dit toch z’n voortgang mag hebben willen we volgende week dinsdagavond (26 januari) toch een ledenvergadering houden. We kunnen niet tegelijk met alle mansleden samenkomen in een vergadering. Daarom wordt de vergadering om 19.00 uur online geopend met Bijbellezen en gebed en een korte meditatie. U kunt op dezelfde manier als op zondag meeluisteren. Na de opening is er gelegenheid voor de mansleden om naar de kerk te komen en daar hun stem uit te brengen. Dat is van 19.15 uur tot 20.15 uur. Daarna worden de stemmen geteld en wordt om half negen, ook weer online, de uitslag van de stemming bekend gemaakt en wordt de vergadering afgesloten met dankgebed.

  Om te voorkomen dat er teveel mansleden tegelijk bij de kerk zijn om hun stem uit te brengen is er een verdeling van de gemeente gemaakt met een tijdsindeling wanneer u verwacht wordt. De verdeling is dezelfde verdeling van de wijken zoals dat in de gemeentegids staat aangegeven. Hieronder de verdeling met de aangegeven tijd wanneer u verwacht wordt.

  Wijk 3, Magistraatwijk (z.o van de Statenlaan en Reyershove  van 19.15 tot 19.22
  Wijk 4, Magistraatwijk (n.w. van de Statenlaan) , Erasmuswijk en Veldzigt van 19.22 tot 19.28
  Wijk 5, Groot-Abeele, Oost-Souburg en Ritthem van 19.28 tot 19.34
  Wijk 6, Nieuw- en St. Joosland van 19.34 tot 19.40
  Wijk 7, Arnemuiden (Tuindorp, Oude dorp en even nrs. Nieuwlandseweg en Schuttershof van 19.40 tot 19.47
  Wijk 8, Arnemuiden (Brakenburg, Hazenburg, Lage Landen en Kleverskerke) van 19.47 tot 19.54
  Wijk 9, Arnemuiden (Poldertje en oneven nrs. Nieuwlandseweg en Schuttershof) van 19.54 tot 20.01
  Wijk 1, Mortiere van 20.01 tot 20.08
  Wijk 2, Dauwendaele van 20.08 tot 20.15
   
  Een dringend verzoek om deze verdeling en tijdsindeling aan te houden. Denkt u eraan om een eigen pen mee te nemen? Op deze manier kan heel de gemeente de opening en de sluiting van de vergadering beluisteren. We hopen dat ook heel de gemeente meebidt voor het beroep dat zal worden uitgebracht en de broeders die gekozen zullen worden. Dat de lege kansel werkelijk als een nood ervaren mag worden om deze nood dan bij de Heere neer te leggen of Hij onze gemeente nog een eigen herder en leraar wil toeschikken.

  Het kan zijn dat er niet voldoende kandidaten een meerderheid van de stemmen hebben. We willen dan woensdagavond een 2e vergadering houden met dezelfde tijden. Als er nog 1 vacature openstaat zullen de 2 kandidaten met het hoogst aantal stemmen het 2-tal zijn voor de stemming op woensdag. Als er nog 2 vacatures openstaan zijn dat 4 kandidaten met het hoogst aantal stemmen van dinsdag.

  Het is een onrustige en een onzekere tijd waarin we leven. Voor alle genoemde data en plannen geldt Deo Volente. Verder zijn en blijven de mogelijkheden van contact hebben met elkaar als gemeenteleden zeer beperkt. Voor ouderen en alleenstaanden kan dat grote eenzaamheid betekenen. Voor de gezinnen kan dat ook de nodige spanning met zich meebrengen. Wat is het dan nodig om de toevlucht tot de Heere te zoeken. Met alle beperkingen en onmogelijkheden die er zijn blijft de weg van het gebed over. Laat dan het woord van de Nieuwjaarsmorgen ons tot troost zijn: En nu, wat verwacht ik o Heere? Mijn hoop, die is op U.

  De kerkenraad
   
   
   

  31-12-2020
  Beste gemeente,
   
  Zoals in de media bekend gemaakt is, duurt de lockdown, ook wat de bibliotheken betreft, in ieder geval tot 19 januari. In de verschillende kerkelijke bladen, zoals de Gomarus, de Heraut en de Kandelaar, worden als openingstijden 4 en 9 januari genoemd. Omdat de kopij van deze bladen eerder is ingeleverd dan dat het bericht van de lockdown van kracht werd, gelden deze openingsdagen 4 en 9 januari niet. Bij beperkende maatregelen is dat voortaan steeds het geval. Alleen via de berichten van het actuele nieuws van onze beide kerken krijgt u de juiste informatie over de openingsdagen van de kerkelijke bibliotheek. Zodra er in januari meer duidelijkheid is over maatregelen die de bibliotheek betreffen, wordt u z.s.m. hierover geïnformeerd. Ook over welke dagen de kerkelijke bibliotheek wel open is.
   
  De bibliotheekcommissie
   

  19 december 2020
   

  Geliefde gemeente,

  Opnieuw is het nodig om een bericht op de website te plaatsen over het houden van onze kerkdiensten. We hebben allemaal het bericht van afgelopen maandag van onze minister-president vernomen. Hierin heeft hij zijn zorg uitgesproken over de volksgezondheid en strengere maatregelen afgekondigd. Gelet op de ontwikkelingen met betrekking