Peuterclub ‘Samuël’

Heerlijk gezellig, samen met andere kinderen spelen, knutselen en luisteren naar verhalen uit de Bijbel! Dat doen we op onze peuterclub ‘Samuël’. Elke donderdagmorgen komen de kleinsten uit de gemeente bij elkaar in een van de kerkzalen, waar dan vaak alles (lees speelgoed) uit de kast wordt gehaald. Zo leren de peuters op jonge leeftijd om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen, samen te werken, in een groep bezig te zijn en te luisteren naar Gods Woord.

Iedere donderdagmorgen verwachten we de kinderen tussen 8.45 uur en 9.00 uur in de kerk. Groep 1 wordt verwacht in de crèche. Groep 2 in de grote zaal. We eindigen om 11.30 uur.

 • Heraut juni

  Er is weer een jaar peuterclub voorbij gevlogen. Iedere donderdagmorgen (met uitzondering van de schoolvakanties) is er peuterclub in twee zalen van de kerk: Samuël groep 1 en Samuël groep 2.
   
  Als uw kind 20 maanden is, mag u hem/haar aanmelden. Tegen die tijd ontvangt u, vrijblijvend, het aanmeldingsformulier. U stuurt dit formulier ingevuld terug en u betaalt het inschrijfgeld van €25,-. Zodra het geld is overgemaakt, komt uw kind op de wachtlijst. Vanaf 2,5 jaar is hij/zij van harte welkom op de peuterclub. Uw kind ontvangt een paar weken van tevoren een uitnodigingskaart.
   
  Per ochtend hebben twee juffen de leiding.
  Bij Samuël groep 1 hoorden afgelopen jaar: juf Annelien Dekker, juf Heleen Joosse en juf Lianne de Wolf. Juf Annelien Dekker stopt met het nieuwe seizoen. Juf Marjanne van Vaardegem neemt haar plaats in vanaf januari 2018. Tot die tijd wil onze invaljuf Jojanneke Maljaars haar vervangen.
  Bij Samuël groep 2 hoorden afgelopen jaar: juf Jantine Poortvliet, juf Jeannette Poppe en juf Els Schot. Juf Jeannette Poppe stopt met het nieuwe seizoen. Juf Lianne Buijs neemt haar plaats in.
  We willen juf Annelien en juf Jeannette hartelijk bedanken voor hun inzet als juf!
  We wensen de nieuwe juffen een goede tijd toe op de peuterclub samen met de andere juffen!
   
  Globaal gezien bestaat ons programma uit het volgende:
  Vanaf 8.45 uur is uw kind welkom. Het speelgoed staat al klaar.
  Rond half 10 begint de juf met zingen en bidden en wordt er uit de Bijbel verteld.
  In de pauze is het heerlijk eten en drinken.
  Na de pauze gaan de kinderen knutselen.
  Het laatste half uur kunnen de kinderen nog zingen en bewegen.
  Om half 12 kunt u uw kind weer ophalen. 
  Op de peuterclub kunnen de peuters van onze gemeente met leeftijdsgenootjes spelen en kan er een mooie basis gelegd worden voor latere vriendschappen. Het is onze wens en ons gebed dat de vertellingen uit de Bijbel gezegend mogen worden!
   
  Hartelijke groeten,
  Peuterclub Samuël

    


 • Bijbelrooster januari 2017 t/m juli 2017

   Hieronder een overzicht van de onderwerpen van de Bijbelvertellingen met daarbij de psalmen die de peuters leren. De hoofdstukken van de Bijbelverhalen komen uit de kinderbijbel van H. van Dam.  
   
  12-01 Hoofdstuk 8 12-jarige Jezus Psalm 75 : 1
  19-01 Hoofdstuk 9 Johannes de Doper Psalm 75 : 1
  26-01 Hoofdstuk 10 De eerste discipelen Psalm 75 : 1
  02-02 Hoofdstuk 11 De bruiloft te Kana Psalm 136 : 1 
  09-02 Hoofdstuk 12 Vier vrienden en een lamme man Psalm 136 : 1 
  16-02 Hoofdstuk 14 De storm op zee Psalm 136 : 1 
  23-02 Hoofdstuk 16 Het dochtertje van Jairus Psalm 136 : 1 
         
  09-03 Hoofdstuk 17 Wonder van de broden en vissen 10 geboden: 9
  16-03 Hoofdstuk 18 De blinde Bartimeus 10 geboden: 9
  23-03 Hoofdstuk 19 Laat de kind’ren tot Mij komen 10 geboden: 9
  30-03 Hoofdstuk 20 De goede Herder 10 geboden: 9
  06-04 Hoofdstuk 32, 33, 34 Lijden van Jezus Psalm 116 : 1 
  13-04 Hoofdstuk 35, 36 Sterven van Jezus Psalm 116 : 1 
  20-04 Hoofdstuk 37 De opstanding Psalm 116 : 1 
         
  11-05 Hoofdstuk 22 De verloren zoon Psalm 116 : 1 
  18-05 Hoofdstuk 42 Hemelvaart Psalm 116 : 1 
         
  01-06 Hoofdstuk 43 Pinksteren Psalm 105 : 5
  08-06 Hoofdstuk 21 De barmhartige samaritaan Psalm 105 : 5
  15-06 Hoofdstuk 23 Hoe moeten we bidden? Psalm 105 : 5
  22-06 Hoofdstuk 24 De rijke dwaas Psalm 105 : 5
  29-06 Hoofdstuk 25 Het zaad in de akker Psalm 105 : 5
  06-07 Hoofdstuk 10 (deel 2) De wijze en dwaze bouwer Psalm 81 : 12
  13-0 Hoofdstuk 17 (deel 2) 5 wijze en 5 dwaze meisjes Psalm 81 : 12


 • Wat doen de kinderen...?

  Wat doen de kinderen de hele ochtend op de peuterclub?

  Misschien zit uw kind wel op de peuterclub... U brengt hem of haar om kwart voor 9 en u haalt hem/haar ook weer op om half 12. Maar misschien zou u best af en toe even om het hoekje willen kijken. Hoe gaat dat eigenlijk, wat doet mijn kind precies?

  Onder het kopje ‘alle informatie op een rij’ kunt u het standaard programma lezen. Maar hier willen we meer een informele beschrijving geven: hoe het ‘’formele’ programma er nu eigenlijk in de praktijk uit ziet.

  Bijna alle kinderen komen graag naar de peuterclub. Ze komen soms nog wat verlegen binnen, kijken eens om zich heen: welke juf hebben we vandaag? Waar zal ik mee gaan spelen? Sommige kinderen willen nog even zwaaien voor het raam.
   
  Spelen. Sommige kinderen​ vinden het fijn om eerst aan de tafeltjes te gaan zitten. Daar kun je puzzels maken en kralen rijgen, en vaak leest de juf daar een boekje voor. Lekker op schoot zitten, een spelletje doen zoals Lotto, of in het keukentje iets lekkers halen voor juf: een taartje, een  boterham of een stukje meloen. De juffen worden echt verwend!
  Andere kinderen gaan direct spelen, bij de auto's en met de garage. Of een mooie dierentuin maken van de duplo, of lekker kokkerellen in het keukentje. Of goed voor de poppen zorgen. Soms hebben ze geen kleren aan, en dan is het leuk om ze lekker warm aan te kleden. Soms moeten de poppen op het potje, of willen ze een rondje wandelen. En soms moet de strijk gedaan worden. De kinderen zijn er altijd lekker druk mee! Er zijn ook jongens die het superleuk vinden om met de werkbank te spelen: schroeven, timmeren, zagen. ‘Zo doet papa dat ook!’
   
  In de kring. We zitten elke morgen ook in de kring. Dat gaat al best goed! Sommige kinderen vinden het lastig om lang stil te zitten; dan gaan ze een beetje draaien. Daarom houden we de afwisseling er in. Iedereen mag ‘Ja juf’ zeggen; zo weten we of iedereen er is. De kinderen mogen om de beurt iets vertellen met Sam, de knuffel, op schoot. We horen leuke verhalen, over de knuffels thuis, opa en oma, de speeltuin of de broertjes en zusjes.  
  Verder zingen we altijd allerlei liedjes, maar de leukste liedjes vinden ze vaak met bewegingen: ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’, ‘Jongens, meisjes aan de kant, daar komt papa olifant’ of ‘In de maneschijn’. Vaak doen we ook nog ‘Even stampen’ en ‘Even vliegen’, enz.
  Aan het eind van de morgen in de kring doen we ook weleens een spelletje: ‘Beertje, beertje’. Dan mag er één kind op de grond liggen en een ander kind verstopt het potje honing, die de beer dan moet zoeken. Altijd spannend! We maken muziek met de muziekinstrumenten of we lezen een verhaaltje voor.
   
  Het Bijbelverhaal. Dat is het belangrijkste moment van de kring. Wat kunnen de kinderen al goed luisteren! De meesten herkennen wel iets: ‘Dat hebben we thuis ook gelezen!’ en we herhalen vaak een gedeelte van de week ervoor. De psalm die we leren, is soms nog wel moeilijk. We merken altijd goed als er kinderen zijn die hem thuis vaak oefenen; fijn!
  En verder. We maken een werkje. Dat doen de kinderen vaak heel enthousiast. Ze doen er echt hun best op en zijn trots op het resultaat. Het eten en drinken is vaak een ontspannen moment: heerlijk genieten van het lekkers van thuis meegenomen, kletsen met elkaar, koekjes ruilen. Altijd gezellig!
   
  Zo, dat was een inkijkje in de peuterclub. We hopen dat uw kind met plezier blijft komen!
   
  Hartelijke groet van de jufs,
  Lianne, Marisca, Jeannette, Petra, Johanna, Els en Arjanne

Zuiderkerk
 • Zuiderkerk

  Schoutstraat 1
  4336 HN Middelburg
 • Kerkdiensten

  Zondagmorgen: 9.30u - 11.00u
  Zondagmiddag: 16.00u - 17.30u